26 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEPirosti cu carne de vita

Pirosti cu carne de vita

Acest fel de mancare poate fi facut si cu branza, ciuperci, oua, ficat, etc. In bucataria traditionala poarta numele de coltunasi. Astazi va prezentam reteta cu carne de vita. In bucataria traditionala poarta numele de coltunasi. Astazi va prezentam reteta cu carne de vita.

Ingrediente pentru 20 de bucati

2 oua
1/2 pahar cu lapte
25 gr unt
10 gr drojdie
1 lingurita zahar
500 gr faina
sare

Ingrediente pentru umplutura

250 gr carne tocata de vita
1 ceapa
50 gr unt
2 linguri smantana
1 ou
200 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul, 2 linguri de lapte caldut si 1 lingura de faina. Se lasa maiua la crescut. Dupa o jumatate de ora, se adauga oule intregi, restul de lapte, untul topit , sarea si faina, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Intre timp se pregateste umplutura. Ceapa se taie marunt se amesteca cu carnea si se calesc in untul topit. Dupa ce se racesc se adauga oul, smantana , sare si piper dupa gust.

Dupa ce aluatul a crescut se intinde o foaie groasa cam de jumatate de centimetru si taiati cu paharul rondele pe care le umpleti cu carnea pregatita. Fiecare rondea se acopera cu o alta , se lispesc marginile si le puneti la prajit in ulei incins.

O alta varianta de pregatire este coacerea. Pe o parte o rendelei se pune umplutura , cu cealalata parte se acopera, se lipesc bine, apoi se sea aseaza cu lipitura pe o tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Se introduce tava in cuptorul bine incins pana cand se rumenesc.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: