Este un desert delicios, se pregateste foarte usor si se serveste rece sau calda. Se recomanda sa fie insotita de un milkshake de pere sau un suc de grepfrut.
Cuprins
Ingrediente pentru 6 portii
165 g unt
250 g pesmet
1 kg mere (jumatate rosii, jumatate verzi)
o lamaie
200 g zahar
o lingura de scortisoara maruntita
zahar pudra
Mod de preparare
Se topesc 100 g unt intr-un vas si se rumeneste pesmetul.
Se pune deoparte doua sferturi de mere (jumatate rosii, jumatate verzi), se tin in zeama de lamaie ca sa nu se inngreasca, in prealabil au fost curatate de coaja si cotor si taiate in felii subtiri.
Se unge cu unt un vas de ceramica, apoi se presara pesmetul. Se pune un strat de felii de mere, se presara zahar si se pun cateva cubulte de unt.
Se umple vasul cu straturi de pesmet si felii de mere cu zahar si unt. Ultimul, strat va fi de pesmet amestecat cu scortisoara.
Se pune tarta la cuptor, la foc mare, pentru 30-40 de minute. Se va rumeni la exterior si va fi moale si dulce in interior. Se serveste rece sau calda, dupa gust.
Fasole rosie cu orez
Supa de dovleac
Placinta cu mere
Poate fi servita cu crema de oua cu lapte, simpla sau cu aroma de scortisoara. Sau puneti felii de scania pe farfurii si serviti cu inghetata de vanilie sau scortisoara.