25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEPericolele din spatele aerului conditionat! De ce nu trebuie sa-l pornesti imediat...

Pericolele din spatele aerului conditionat! De ce nu trebuie sa-l pornesti imediat cum te-ai urcat in masina

Temperaturile din termometre cresc, fara doar si poate, pe zi ce trece, insa odata cu instalarea sezonului cald trebuie sa fii atenta la caldura din masina.

Greseala uriasa pe care o fac cei mai multi dintre soferi este faptul ca pentru a scapa de caldura din masina aleg sa porneasca aerul conditionat imediat ce s-au urcat in masina. Acest lucru este total gresit intrucat intr-o masina parcata, la soare, undeva in aer liber, la o temperatura mai mare de 16 grade, exista un nivel de benzen, in interior, de 40 de ori mai mare decat limita acceptata.

Atunci cand pornesti aerul conditionat te expui unei cantitati mari de benzen, care este toxic pentru organism, intrucat, in cazul in care este inhalat, duce la imbolnavirea ficatului, a rinichilor si a oaselor. Mai exact, conform specialistilor, cand masina este parcata la soare, la temperatura de peste 16 grade, nivelul de benzen creste pana la 2000-4000 mg, adica de peste 40 de ori mai mult decat limita admisa.

Pentru a preveni efectele nocive ale aerului conditionat este bine sa deschizi geamurile timp de doua minute, dupa care sa pornesti aerul conditionat. De asemenea, e musai de corelat sistemul de ventilatie: ”Cu cat setezi pe o viteza mai mare, cu atat mai putin racit va fi aerul introdus in habitaclu.

Citeste si:  Iata adevarul! Ce se intampla cu organismul femeii cand renunta la anticonceptionale

Duzele trebuie sa fie indreptate in sus pentru ca, la coborare, aerul rece sa se amestece incet cu cel cald”, precizeaza inginerul Marcel Boghian. Componentele din interior pot fi protejate de socurile termice daca inainte cu 5-10 minute de a ajunge la destinatie veti opri instalatia de climatizare.

Astfel, apa acumulata din condens pe vaporizatorul instalatiei de climatizare se poate usca in curentul de aer al mersului.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: