22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECum iti poate spune parul tau daca risti sa ai accidente cardiovasculare

Cum iti poate spune parul tau daca risti sa ai accidente cardiovasculare

Inrolare trafic.ro

Starea parului poate indica nivelul de stres la care esti supus si cat de mult te afecteaza, fiind un bun indicator al riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

 

Un studiu publicat recent in revista de specialitate „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” arata ca nivelul hormonului stresului, cortizolul, regasit in firele de par poata arata atat gravitatea starii de nervozitate, cat si predispozitia la infarct miocardic sau la atac vascular-cerebral.

 

Spre deosebire de analizeze de sange care arata nivelul cortizolului in organism intr-un singur moment, cel al recoltarii sangelui, firele de par supuse testelor medicale pot indica evolutia nivelului de stres chiar si pe perioade de cateva luni.

 

Analizarea firelor de par ar putea oferi informatii pretioase medicilor cu privire la riscul de a avea un infarct sau un atac vascular-cerebral in cazul persoanelor predispuse la boli cardiovasculare.

 

„La fel ca tensiunea arteriala ridicata si tesutul adipos din zona abdominala, descoperirea noastra arata ca un nivel crescut al cortizolului este un indicator important care poate preveni bolnavul, dar si omul sanatos, cu privire la riscul aparitiei bolilor cardiovasculare”, spune unul dintre coordonatorii studiului, profesorul Laura Manenschijn, de la Centrul Medical Erasmus din Olanda.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: