30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATEATENTIE: Semne ale cancerului la san. Cum sa-l depistati la timp

ATENTIE: Semne ale cancerului la san. Cum sa-l depistati la timp

Exista numeroase semne ale cancerului mamar care ar trebui sa ne puna in alerta, insa de cele mai multe ori sunt ignorate. Cel mai adesea, cancerul este descoperit in stadiu avansat, atunci cand este facuta o mamografie.

Unul dintre primele semne de cancer la san il reprezinta modificarile fiziologice sau de aspect ale sanilor sau ale mameloanelor. Atentie mare la modificarile de dimensiuni si de coloratie!

Un alt posibil semnal de alarma sunt durerile de san. Acestea se datoreaza de cele mai multe ori formarii de noduli, care nu sunt intotdeauna de natura benigna.

Daca nodulii apar brusc, sunt duri la atingere si durerosi, programeaza-te neaparat pentru un consult de specialitate, potrivit secretele.com.

Scurgerile mamelonare pot semnala si ele o activitate canceroasa la nivelul sanului. Daca secretiile sunt complet transparente sau sangeroase, iar scurgerile au loc frecvent si fara presiune mecanica, ele pot semnala existenta unui cancer in stadiu incipient sau a altor boli grave, dintre care si unele infectioase.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: