Toamna este sezonul supelor, motiv pentru care iti propunem sa faci o alegere inspirata si sa-i rasfeti pe cei dragi cu un preparat delicios, precum supa crema de cartofi cu bacon crocant.
Pentru a gati aceasta reteta ai nevoie de:
– 200 de grame de bacon tocat
– un litru de supa de pui
– un catel de usturoi tocat
– un kilogram de cartofi
– 500 de ml de lapte
– ceapa verde tocata marunt
– piper proaspat macinat
Mod de preparare supa de cartofi cu bacon:
Pune baconul intr-o tigaie incinsa bine si asteapta sa devina crocant. Cand s-a facut, scoate-l pe un servetel de hartie, astfel incat sa absoarba uleiul.
Citeste si: O reteta ca la bunica! Cum sa prepari turte umplute cu branza
Spala bine cartofii si mai apoi fierbe-i in coaja.
Intre timp, in grasimea ramasa de la bacon pune catelul de usturoi si dupa un minut adauga si supa de pui. Da focul mic, iar mai apoi adauga si laptele. Curata mai apoi cartofii fierti de coaja si pune-i in supa.
Ulterior, cu ajutorul unui blender mixeaza pana obtii o compozitie omogena.
La final, pune supa in castroane si presara deasupra ceapa verde, piperul si cate o felie de bacon crocant.
Extratips: Daca adori cartofii dulci, poti incerca sa faci aceasta reteta folosindu-i. Iti va iesi la fel de delicioasa.