Search for content, post, videos

O reteta ca la bunica! Cum sa prepari turte umplute cu branza

Daca ti-e dor de celebrele turte umplute cu branza pe care ti le facea bunica iti propunem sa le gatesti cu incredere. Reteta e mai simpla decat ti-ai putea imagina si, mai mult de atat, te vei putea bucura de o gustare delicioasa.

Ingrediente necesare pentru aluat:

– 200 ml apa

– 25 g drojdie proaspata

– ½ lingurita zahar

– un praf de sare

– 50 ml ulei

– 400 g faina

Ingrediente necesare pentru umplutura:

– 200 g branza sarata

– 2-3 linguri smantana

– patrunjel verde sau marar

Extra tips: Pentru umplutura puteti folosi orice va place: ciuperci, cascaval, muschiulet.

Mod de preparare turte umplute cu branza:

Amesteca drojdia cu zaharul, dupa care adauga apa calduta, sarea, uleiul si faina. Framanta aluatul bine, pana cand nu se mai lipeste de maini.

Citeste si: Zacusca de fasole, preparatul ce nu trebuie sa lipseasca din camara ta

Asteapta 15-20 de minute sa creasca, dupa care intinde foi rotunde, subtiri si aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aseaza cate o lingura cu umplutura si se aduna marginile aluatului in mijloc, presand bine sa nu se desfaca in timpul gatirii.

Turtele se coc intr-o tigaie incinsa. Se pot praji si in ulei incins. Se servesc calde sau reci, cu smantana deasupra.

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *