21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEDaca faci asta, risti sa-ti prajesti creierul

Daca faci asta, risti sa-ti prajesti creierul

Inrolare trafic.ro

Creierul unei femei care se streseaza este foarte solicitat. Astfel, reprezentantele sexului frumos sufera mai des de anxietate, comparativ cu perechile lor.

Oamenii de stiinta de la Universitatea de stat din Michigan au descoperit ca, la femeile care se ingrijoreaza prea, creierul lucreaza peste program, chiar si atunci cand duce la bun sfarsit activitati usoare.

Aceasta descoperire poate ajuta la prevederea unor tulburari precum anxietatea, a declarat Jason Moser, unul dintre psihologii de la Universitatea de stat din Michigan.

Moser a atras atentia ca nivelul mai mare de stres si numarul ridicat de griji (fie reale, fie exagerate) pot fi una dintre cauzele pentru care incidenta anxietatii este de doua ori mai mare la femei, decat la barbati.

O fata care se streseaza mult are creierul suprasolicitat constant, in sensul ca el functioneaza la turatie maxima si atunci cand pune in actiune sarcini usoare. Aceeasi situatie este intalnita si la adolescentele care sufera de anxietate. Creierul unei persoane anxioase trebuie sa lucreze mai mult la activitati usoare pentru ca este mereu distrase de alte ganduri si alte griji. Astfel, pe masura ce cresc, femeile care au avut astfel de experiente in adolescenta risca sa aiba creierul prajit de la suprasolicitare, fapt care le poate marca pe viata, a explicat Moser.

Recomandarea primara pe care a inaintat-o specialistul american a fost una cat se poate de simpla, dar ale carei beneficii nu le constientizam decat daca nu ne putem bucura de ele: Nu va mai stresati atat!

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: