4 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATENu poti dormi noaptea? Scapa de aceasta problema apasand in aceste puncte

Nu poti dormi noaptea? Scapa de aceasta problema apasand in aceste puncte

Insomnia este cel mai des tratata cu ajutorul medicamentelor, dar acestea pot cauza numeroase reactii adverse si iti pot face mai mult rau decat bine.
Pe de alta parte acupunctura este o alta alternativa pentru aceasta problema si nu prezinta efecte secundare.
Insomnia poate fi tratata cu ajutorul a 2 puncte de acupunctura, cunoscute sub numele de Inima 7 si Pericard 6. Aceste puncte sunt in stransa legatura si tratamentul lor combinat face miracole cand vine vorba de somn.
In medicina traditionala cineza acest punct este de asemenea cunoscut ca si Shenmen care inseamna Poarta Sufletului, iar Pericard 6 inseamna Poarta Interioara. Ambele porti ar trebui sa fie larg deschise pentru a ne elibera de toata energia negativa acumulata si sa atragem influenta pozitiva.

Inima 7

Acest punct este localizat in interiorul cutelor transversale ale incheieturii mainii, chiar in mica depresiune pe partea radiala al tendonului ulnar. Totusi, de multe ori este mai indicat ca pacientul sa introduca acul de pe partea ulnara, chiar sub tendonul ulnar pentru a obtine aceleasi efecte.

Pericard 6

Acest punct poate fi gasit in partea inferioara a incheieturii, la 2 degete distanta de cutei transversale sau in spatiul dintre cele 2 tendoane (palmaris longus si flexor carpi radialis) care se continua pe brat.

Daca esti una din persoanele care adorm cu dificultate in fiecare noapte, atunci aceste 2 puncte iti vor reda somnul si odihna de care ai nevoie.

Citeste si:  Ghidul implanturilor: rotund sau anatomic, sub muşchi sau deasupra?

Aceste 2 puncte sunt doar o mica parte dintr-o structura intreaga de puncte de acupunctura, a caror stimulent te poate ajuta la tratarea si prevenirea multor afectiuni.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: