Micul dejun trebuie sa fie cea mai consistenta masa din timpul zilei. Insa exista cateva tipuri de mic dejun pe care trebuie sa le evitati pentru a nu incuraja asimilarea grasimilor. Acestea va incetinesc metabolismul cu pana la 12 ore, iar acest lucru duce la ingrasare corporala nesanatoasa.
Sucuri si iaurturi de fructe
Sucurile cumparate din magazin contin cantitati mari de zahar si aditivi, iar atunci cand sunt consumate pe stomacul gol ofera organismului o energie de scurta durata. Avand o valoare nutritiva scazuta. La fel este valabil si in cazul iaurturilor. Va sfatuim sa consumati fructe intregi, cereale, paine prajita unsa cu gem.
Produse de patiserie
Sunt extrem de gustoase, dar sunt otrava curata. Pline de aditivi, sare si zahar, determina retentia de apa in organism, au valoare nutritionala redusa, se digera greu.
Mic dejun bogat in grasimi
Ouale-ochi, painea alba, carnea la conserva, alimentele grase in general, sunt de evitat la micul dejun. Se digera lent, iar corpul nu primeste suficiente vitamine, minerale si fibre.