A slabi in timp record este visul oricarei femei. Din aceasta nevoie au aparut nenumarate cure de slabire, inclusiv asa-numita dieta de 8 ore.
David Zinczenko si Peter Moore sunt promotorii dietei de opt ore, pe care o detaliaza in cartea „The 8-Hour Diet: Watch the Pounds Disappear Without Watching What You Eat!” Cei doi sustin ca, daca mananci doar intr-un interval de opt ore, poti sa slabesti in mod semnificativ.
Cum functioneaza dieta de opt ore?
In teorie, daca mananci in interval de opt ore, cu alte cuvinte, intre prima si ultima masa pe zi sa nu treaca mai mult de opt ore distanta, organismul poate procesa mai bine nutrientii, dar si elimina toxinele din corp.
Autorii cartii sustin ca stilul modern de viata ne-a facut sa mancam oricand avem timp, asadar, la orice ora din zi si din noapte, obicei prin care nu permitem organismului sa consume caloriile deja ingerate. Practic, dieta de opt ore este un mod de a distanta ultima masa de micul dejun, permitand astfel corpului sa arda caloriile si depozitele de grasime in restul celor 16 ore.
Are rezultate dieta de opt ore?
Potrivit cartii care a intrat si in atentia revistei „Marie Claire” din SUA, pot slabi pana la 9 kilograme in sase saptamani, prin dieta de opt ore. Suna bine, dar este „pe testatelea”.
Conteaza ce perioada de opt ore alegi?
David Zinczenko si Peter Moore sustin ca mare avantaj al dietei de opt ore este ca intervalul poate fi ales oricand, in functie de programul fiecaruia. Chiar si cei care lucreaza noaptea o pot tine pentru ca cele opt ore la ei se pun in timpul noptii, restul de 16 fiind preponderent ziua.
Poate fi consumat alcool in timpul curei de slabire?
In intervalul de 16 ore cand nu mananci nimic (ideal ar ca 8 sa fie de somn), poti bea ceai, cafea sau apa si atat.
Exista riscuri asupra sanatatii?
Principala problema pe care o ridica dieta de opt ore este infometarea. Se intampla adesea sa nu dormim 8-9 ore de somn din cele 16 si sa avem de muncit sau de efectuat alte activitati pe un stomac gol. Insa multe studii au aratat ca a nu da corpului mancare de fiecare data cand cere, asadar o infometare cu masura, mai ales in orele dinainte de odihna, scade riscul aparitiei bolilor de inima, a diabetului si chiar a dementei. Oricum, daca va decideti sa urmati dieta de opt ore, ar fi bine sa discutati mai intai cu medicul de familie, care va stie antecendentele si predispozitiile.
Ce mananci in cele opt ore?
Ideal este sa nu-ti schimbi stilul alimentar, daca acesta este cat de cat echilibrat. Cu alte cuvinte, poti manca orice, evitand totusi prajelile si dulciurile in exces. In rest, o alimentatie echilibrata, cu de toate, se incadreaza perfect in cele opt ore. Autorii cartii atrag, insa, atentia ca in acest interval in care mesele sunt permise sa nu ne avantam la excese.