5 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăCELEBRITATIMarina Almășan încă e nostalgică după ceaiurile de altădată

Marina Almășan încă e nostalgică după ceaiurile de altădată

Pentru cine nu stie, in urma cu ceva timp Marina Almasan a prezentat o frumoasa emisiune care se numea ”Ceaiul de la ora 5”. Spectatorii nu au uitat-o, nici prezentatoarea si iata ca a facut o postare pe faecebook despre… ceaiuri.

” Vouă ce amintiri vă trezește cuvântul “CEAI”? Apariția , în viața mea, a “Ceaiului de la ora 5”, care mi-a marcat întreaga evoluție profesională, m-a făcut să devin o ȘI mai mare fană a ceaiului. Iar atunci când am călătorit în China am avut ocazia să particip la câteva senzaționale ceremonii ale ceaiului – părticică a uriașei culturi chineze.

marina almasan
marina almasan

Astăzi, Ambasada Republicii Populare Chineze la București a organizat o superbă Gala a culturii chineze, în care elementul central a fost o astfel de ceremonie a ceaiului, însoțită și de alte elemente tradiționale : demonstrații de caligrafie, arte marțiale, pictură ( superbe evantaie pictate manual au luat naștere chiar sub ochii noștri ! ) și momente muzicale de mare sensibilitate.

O acțiune de excepție, care m-a readus într-o poveste de care mi se făcuse dor și care mi-a prilejuit și revederea Excelenței Sale, dl. Han Chunlin, Ambasadorul Chinei la București ( felicitări, întregii echipe pentru eveniment!) a dlui Președinte Emil Constantinescu, a campioanei mondiale la kickboxing Cristiana Mongol ( Budica) , dar și a dragei mele prietene, regizorul Luminița Dumitrescu. O seară la înălțime, despre o cultură la înălțime!”

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: