16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERINCREDIBIL: Iisus Hristos a fost casatorit - FOTO

INCREDIBIL: Iisus Hristos a fost casatorit – FOTO

Inrolare trafic.ro

O descoperire epocala este pe cale de a da peste cap intreaga dogma crestina. Descoperirea face referire la viata personala a mantuitorului nostru, Iisus Hristos.

Presa britnaica relateaza ca a fost emisa o teorie potrivit careia Iisus Hristos ar fi fost casatorit. Teoria este realizata in baza unei descoperiri arheologice a unui manuscris care dateaza din secolul IV, pe care sunt inscriptionate o serie de cuvinte care ar apartine Mantuitorului. Aceste cuvinte ar face referire la sotia lui Iisus Hristos iar cercetatorii cred ca ar fi vorba despre Maria Magdalena.

Teoria a fost emisa de Karen L. King, directoare a catedrei de istorie a crestinismului de la Universitatea Harvard. Karen L.King sustine ca pe bucata de pergament gasita, care nu este mai mare decat o carte de vizita, ar fi scrise cuvintele „Si Isus le-a spus: Ea este sotia mea”. Declaratiile lui Karen King au fost facute in cadrul unei conventii de la Roma, conventie care a starnit reactii incredibil de acerbe din partea reprezentantilor bisericii, mai ales din cauza faptului ca autenticitatea bucatii de pergament nu a fost verificata deocamdata.

„Dogma crestina a sustinut mereu ca Isus nu a fost casatorit, desi nu exista dovezi istorice pentru acest lucru. Aceasta descoperire nu demonstreaza in totalitate ca Isus ar fi fost casatorit, insă starneste intrebari care pot deranja in privinta dogmei crestine, mai ales din punct de vedere al sexualitatii personajelor biblice si din punct de vedere al statutului lor social. Inca de la început, crestinii au dezbatut daca este bine sau nu ca doua persoane sa se casatorească. Insă doar la un secol după moartea lui Isus, Mantuitorul a primit insusirea de persoană necasatorita” a declarat King.

Pe de alta parte, exista o serie de alti cercetatori care sunt de parere cainterpretarea documentului este gresita. Ei sustin ca acele cuvinte care ar face referire la posibila sotie a lui Iisus se traduc de fapt: „Ea este femeia vrednica sa-mi fie discipola”. Potrivit acestor cercetatori, cuvintele ar fi relatate din timpul unei discutii dintre apostoli si Iisus, discutie despre Fecioara Maria si Maria Magdalena.

IATA O IMAGINE A DOCUMENTULUI ANTIC:

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: