16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEIată obiceiul placut de doar 15 minute care te poate face mai...

Iată obiceiul placut de doar 15 minute care te poate face mai sanatos

Inrolare trafic.ro

Multi dintre noi avem impresia ca trebuie sa depunem eforturi mari pentru a obtine un plus de sanatate, dar un exercitiu simplu, care consta mai degraba intr-un obicei placut, ne poate ajuta enorm pentru buna functionare a organismul.

 

Daca mergem pe jos 15 minute de trei ori pe zi ne putem scadea nivelul glicemiei mai bine decat am reusit cu o plimbare de 45 de minute.

 

Pentru reglarea glicemiei, mai ales la persoanele diabetice, mersul pe jos este esential, pentru ca scade nivelul glicemic in mod treptat, nu brusc, cum ar avea loc in cazul unor exercitii fizice intense.

 

Specialistii sustin ca plimbarea, dar nu de orice fel, poate echilibra balanta glicemica. Este mai indicat sa mergem pe jos 15 minute, de trei ori pe zi, decat sa facem o plimbare de 45 de minute.

 

Recomandat este, totodata, ca plimbarile de cate 15 minute sa aiba loc dupa mesele principale ale zilei, adica dupa micul dejun, dupa pranz si dupa cina.

 

Plimbarea, acest obicei placut, este usor de introdus in stilul de viata de zi cu zi. Putem cobori cu o statie sau doua de autobuz inainte de locul de munca, pentru a merge cele 15 minute pe jos de dimineata, putem face o plimbare in imprejurimi, dupa masa, in ora libera, iar seara nu strica sa luam putin aer plimbandu-ne 15 minute in parc.

 

Citeste si:  Alimente cu mai mult potasiu decat banana

Astfel este mai usor sa iti introduci in program trei plimbari scurte de 15 minute decat una de 45 de minute si sa-si reglezi, totodata, nivelul glicemiei din sange, aducand un plus sanatatii organismului.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: