25 aprilie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATEInvata sa te protejezi de capuse si tantari!

Invata sa te protejezi de capuse si tantari!

Iesirile la iarba verde impreuna cu prietenii sunt deja planificate pe urmatoarele saptamani. Cu toate acestea, pajistile si zonele umbrite de la marginea padurilor adapostesc insecte care nu numai ca te scot din minti, dar te pot trimite si pe patul de spital. Invata cum sa te protejezi eficient de capuse, tantari si alte insecte periculoase.
Capuse la panda

Prezente in zonele umbrite, cu vegetatie inalta, capusele pandesc orice posibila prada care le intra in vizor. O iesire la iarba verde te poate aduce fara sa iti dai seama in raza lor de actiune. Dupa vacanta de 1 Mai, nu mai putin de 132 de persoane intepate de capuse au ajuns la spital. Solutiile recomandate de medici pentru protectie constau in aplicarea unor spray-uri si creme protectoare.
Printre acestea se numara si DEET (dietil tualomida) cu efect protector de 86-92%. Solutia poate provoca uneori si reactii alergice, de aceea se recomanda aplicarea ei limitata pe zonele expuse. Helpic este un spray care poate fi utilizat atat de adulti, cat si de copii. Efectul acestuia se mentine timp de sase ore.

Echipament adecvat

Cum intepatura de capusa nu este simtita imediat, iar insecta are posibilitatea sa treaca din iarba direct pe imbracamintea ta, este recomandabil sa porti haine deschise la culoare si incaltari sport fara orificii in timpul iesirilor in natura. Odata ajuns acasa, nu strica sa speli si sa usuci hainele purtate pentru a preveni o surpriza neplacuta.

Citeste si:  Scapa de tantari pe cale naturala, fara a apela la insecticidele toxice

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( )

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: