2 octombrie , 2023

Ultimele articole

AcasăSANATATERemedii rapide care combat infectiile frecvente in sezonul cald

Remedii rapide care combat infectiile frecvente in sezonul cald

Daca in sezonul rece suntem „abonati” la viroze, gripa si alte infectii respiratorii, vara ne confruntam mai frecvent cu infectii digestive. Bolile diareice sunt de obicei trecatoare si fara urmari grave, insa simptomele lor devin de-a dreptul chinuitoare daca nu sunt tratate rapid. Ganditi-va ca poate cu o raceala sau cu nasul putin infundat putem merge la serviciu, dar din cauza diareei suntem nevoiti sa ramanem acasa. Iata de ce este esential sa avem la indemana un remediu rapid si eficient in caz de diaree.

Diareea este un simptom si nu o boala. Medicii definesc diareea prin emisia a peste trei scaune lichide in 24 de ore. In general se vorbeste despre diaree cand numarul scaunelor diareice creste in mod semnificativ, iar cantitatea de apa din scaun este crescuta. Diareea poate fi: acuta, atunci cand debuteaza brusc si dureaza intre 7 zile si maximum 3 saptamani, sau cronica, atunci cand dureaza peste 3 saptamani.

Diareea reprezinta un dezechilibru intre absorbtia si secretia de apa. In mod normal, intestinul regleaza absorbtia si secretia apei pe care organismul o utilizeaza astfel incat scaunele sa aiba o textura normala. Din cauza unor factori care agreseaza si inflameaza mucoasa intestinala, echilibrul dintre absorbtie si secretie se poate distruge si astfel apare diareea.

Care sunt cauzele diareei?

Diareea poate avea numeroase cauze:

  •    in majoritatea cazurilor, ea este cauzata virusuri (gastroenterite) sau de bacterii, care se multiplica in intestin provocand o inflamatie care impiedica functionarea normala a acestuia;

Citeste continuarea articolului pe acasa.ro ( http://goo.gl/6gwN9G )

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: