Adori galustile cu prune, insa parca ti-ai dori sa incerci ceva nou? Ei bine, iti propunem galustile cu caise. Sunt delicioase, se prepara rapid si vor fi intotdeauna un desert pe care prietenii tai il vor adora, cu siguranta.
Ai nevoie de:
– o jumatate de kilogram de cartofi
– 150 de grame de faina
– un ou
– o lingura de unt
– 8-10 caise mici
Ingrediente pentru servit:
– 150 de grame de pesmet
– 5, 6 linguri de zahar
– doua linguri de unt
– un strop de esenta de vanilie
Mod de preparare:
Curata cartofii, taie-i sub forma de cubulete si mai apoi fierbe-i pana cand se patrund usor cu furculita, dupa care preseza cartofii si lasa-i sa se raceasca, iar mai apoi incorporeaza untul, oul si faina. Amesteca pana obtii un aluat moale, nelipicios si completeaza cu faina.
Intre timp, topeste untul intr-o tigaie adanca, dupa care adauga si pesmetul. Amesteca bine, pana cand s-a rumenit, dupa care adauga zaharul si esenta de vanilie.
Pune o cratita umpluta pe jumatate cu apa la fiert si adauga un praf de sare Spala bine caisele si pregateste galustile. Ia o bucata de aluat si rotunjeste-o astfel incat caisa sa ajunga la mijloc.
Procedeaza la fel cu celelalte caise, dupa care pune-le la fiert pana cand se ridica deasupra, in oala. Apoi, tavaleste galustile cu caise prin amestecul de pesmet cu zahar si lasa-le sa se raceasca.
Pofta buna!