22 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFoloseste acest truc pentru a face antrenamentele mai placute

Foloseste acest truc pentru a face antrenamentele mai placute

Poate fi foarte usor sa iti gasesti motivatia pentru antrenament daca schimbi modul in care gandesti.Exercitiile fizice au multe beneficii in afara de slabit.  Vei avea un sistem imunitar mai puternic, o dispozitie mai buna, tensiunea arteriala mai scazuta, iar oasele tale vor fi mai puternice. Concentrarea pe aceste beneficii iti poate face antrenamentul mai usor.

Pentru acest experiment a fost nevoie de 78 de voluntari care au mers pe bicicleta de la sala timp de 30 de minute.  Inainte de antrenament au fost impartiti in 4 grupuri.

Primul grup a fost anuntat ca exercitiul va fi benefic pentru sanatate, al doilea grup ca nu este chiar atat de sanatos, al treilea grup a purtat un tricou care se presupunea ca le va imbunatati sanatatea, iar cel de-al patrulea grup a crezut ca poarta tricoul pentru motive de comparatie. In timpul antrenamentului, psihologul Hendrik Mothes i-a intrebat pe voluntari cat de mult cred ca muncesc si cat de greu li se pare antrenamentul.

Asa cum au banuit cercetatorii, voluntarii din primul grup au perceput antrenamentul ca fiind mai usor decat cel care nu se asteptau la niciun beneficiu. Cei care au crezut ca tricoul cu compresie le va imbunatati sanatatea au considerat si ei antrenamentul ca fiind mai usor.

Citeste si:  9 sfaturi utile pentru a face sport iarna

Mothes si echipa sa vad rezultatele ca o dovada a efectului placebo cand vine vorba de exercitii fizice.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: