19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFloria.ro: Brazii de Craciun crescuti in ghiveci fac din trimestrul IV al...

Floria.ro: Brazii de Craciun crescuti in ghiveci fac din trimestrul IV al doilea cel mai bun din an ca vanzari, dupa trimestrul I

Inrolare trafic.ro

Floria.ro, cea mai mare florarie online din Romania, estimeaza ca brazii si coronitele de Craciun vor face ca vanzarile florariei online Floria.ro din trimestrul IV sa reprezinte 25% din totalul acestui an. Astfel, trimestrul IV va deveni al doilea ca importanta in vanzari, dupa trimestrul I care cuprinde lunile februarie si martie, in care se inregistreaza cele mai mari vanzari de flori online gratie zilelor de Valentine’s Day, Dragobete, 1-8 Martie.

La cum au demarat vanzarile de brazi de Craciun in ghiveci, se pare ca anul acesta iarna va fi „a doua primavara” a anului pentru vanzarile noastre. Daca anii trecuti ultimul trimestru al anului era si ultimul ca vanzari la Floria.ro, anul acesta va deveni al doilea ca importanta, cu o pondere de aprox. 25% in totalul cifrei de afaceri, fata de 10-15% in anii precedenti” declara Marina Matei, e-Commerce Manager Floria.ro.

Brazii de Craciun crescuti in ghiveci, preferatii romanilor la achizitia online

Vanzarile online de brazi de Craciun au crescut constant in ultimii trei ani, cu peste 40% de la an la an. Dintre brazii de Craciun vanduti online, un procent estimat la 75% sunt brazi naturali, in ghiveci.

Comenzile pentru brazii de Craciun incep inca din luna noiembrie. In fiecare an cererea creste cu aprox. 40% fata de anul precedent, semn ca oamenii se orienteaza din ce in ce mai mult catre achizitia online de brazi, datorita serviciilor precum livrarea gratuita si preturilor foarte bune. In noiembrie fata de decembrie, preturile brazilor, indiferent de tipul lor, sunt cu aproximativ 30% mai mici. Desigur, este absurd sa cumperi brazi taiati in noiembrie, insa la brazii in ghiveci este absurd sa nu o faci, cu 30% mai ieftin” adauga Marina Matei.

Miros de brad, fara impact negativ in natura

Brazii in ghiveci pot fi plantati afara dupa perioada sarbatorilor si, in cazul celor cu radacina, crescuti in ghiveci, au sanse aproape de 100% de prindere.

Brazii de Craciun din oferta Floria.ro sunt toti crescuti in ghiveci. Sunt brazi Nordmanniana, apreciati in toata lumea si considerati unul dintre brazii favoriti de Craciun. Desi aduc mirosul de brad in casa de Sarbatori, nu afecteaza negativ mediul, dimpotriva. Fiind brazi cu radacina, crescuti in ghiveci, au sanse maxime de supravietuire la plantare. Deci nu doar ca nu tai un copac, ci plantezi unul. Iar pentru comenzile din noiembrie, avem o reducere de 30%, tocmai pentru a incuraja clientii sa aleaga brazi vii, in ghiveci. Livrarea este gratuita si se realizeaza intre 15 si 20 decembrie” mai spune Marina Matei, e-Commerce Manager Floria.ro.

Marina Matei Floria.roBrazii Nordmanniana un trunchi mai gros decat cel al brazilor romanesti si o coroana mai deasa, conica. Acele sunt de culoarea verde inchis, cu doua dungi albe, obtuze la varf, neintepatoare, dispuse in perie si indreptate catre partea superioara a lujerului.

Vanzarile de brazi online, afectate de evaziune si taierile ilegale, dar in crestere

Daca la vânzarile de flori vorbim de o piata neagra in procent de 50%, la brazii de Craciun credem ca situatia este mult mai grava. Taierile ilegale depasesc orice imaginatie, am vazut cu totii ce s-a intamplat anii trecuti, când mii de brazi taiati au fost abandonati dupa Craciun, ramasi nevânduti…Vânzarile de brazi online cu acte in regula si cu certificate de provenienta, asa cum sunt cei de la Floria.ro, au crescut constant in ultimii ani, insa ponderea lor in vânzarile totale de brazi de Craciun este totusi mica, sub 1%. Chiar si in tari unde piata de e-commerce este dezvoltata, precum Statele Unite, vorbim tot despre 1-2% online”, considera Marina Matei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: