22 februarie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATELa ce riscuri imense se expun femeile cu ovare extirpate, la batranete

La ce riscuri imense se expun femeile cu ovare extirpate, la batranete

Femeile carora le-au fost extirpate ovarele și care au intrat, astfel, intr-o menopauza indusa chirurgical prezintă mai multe riscuri de a avea probleme de memorie la varste inaintate.

 

Riscul de declin mintal la batranete este mai crescut la femeile carora le-au fost extirpate ovarele, arata un studiu prezentat de Academia Americana de Neurologie la conferinta anuala de la San Diego (SUA).

 

Oamenii de stiinta au monitorizat peste 1.800 de femei cu varste de peste 53 de ani, o treime dintre ele fiind supusa interventiei chirurgicale de extirpare ovariana. Toate participantele la studiu au efectuat teste de memorie.

 

Rezultatele cercetarii au aratat ca problemele de memorie sunt mult mai frecvente la femeile carora le-au fost scoase ovarele decat la cele care nu au fost supuse unor astfel de interventii. Oamenii de stiinta au stabilit ca memoria de lunga durata, care are legatura cu concepte si idei in mod normal bine inradacinate, este cea care are de suferit cel mai mult.

 

Studiul cercetatorilor de la San Diego i-a determinat pe oamenii de stiinta de la Harvard Medical School din Boston sa propuna ca solutie pentru mentinerea tenacitatii mintale terapia hormonala, prin care femeia careia i s-au extirpat ovarele primeste doze bine stabilite de hormoni astfel incat sa fie suplinita lipsa secretiei naturale.

 

Pastilele de slabit provoaca afectiuni grave! Simona Gherghe a avut probleme cu inima!

Ne pot cadea dintii daca mancam mereu gras

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: