1 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERDovezi care atesta faptul ca rasa umana este in continua evolutie

Dovezi care atesta faptul ca rasa umana este in continua evolutie

Cu totii am studiat evolutia la scoala. Desi este nevoie de secole intregi pentru a observa schimbari in ceea ce priveste evolutia, insa oamenii de stiinta din toata lumea continua sa o studieze.

Noi ne-am decis sa impartasim cu tine cateva dovezi care atesta faptul ca ne aflam in continua dezvoltare:

1. Adultii pot bea lapte
Gena care ajuta oamenii sa digere laptele s-a dezvoltat de-a lungul evolutiei. La inceput, oamenii puteau sa bea lapte doar cand erau bebelusi, insa dupa domesticirea vacilor, a oilor si a caprelor, gena necesara s-a dezvoltat.

Chiar ca doar o treime din populatia de pe glob poate digera laptele? Interesant este faptul ca majoritatea acelei treimi au predecesori care au trait in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si Asia de Sud.

2. Nu toata lumea are masele de minte
Maxilarul nostru este mai mic decat al predecesorilor nostri. De asemenea avem dinti mai mici, iar unele persoane nu au deloc masele de minte.

Dieta noastra de astazi include mancaruri mai moi si nu avem nevoie de masele de minte deoarece ne este mai usor sa mestecam. Deobicei stomatologii ne recomanda sa ne scoatem maselele de minte din cauza complicatiilor legate de cresterea acestora.

3. Unii dintre noi avem ochi albastri
La inceput toti oamenii aveau ochii caprui, insa acum 6000-10000 de ani am inceput sa ne schimbam, iar unii dintre noi avem ochii albastri azi.

Citeste si:  Secretul succesului omului in fata maimutelor: Includerea carnii in dieta sa

Chiar daca gena ochilor albastri nu este dominanta, reuseste sa supravietuiasca. Studiile arata ca barbatii cu ochii albastru considera ca femeile cu ochii albastri sunt mai atragatoare.

4. Inaltimea medie este in crestere
Inaltimea medie s-a schimbat de-a lungul anilor. Uneori am fost mai inalti,alteori mai scunzi, insa in general ne inaltam. In ultimii 100 de ani, barbatii s-au inaltat cu 10 centimetri.

Cele mai importante motive pentru care inaltimea medie este in crestere sunt dieta si sanatatea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: