16 iulie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERFOTO Hanami, festivalul florilor de cires, a pus stapanire pe Japonia

FOTO Hanami, festivalul florilor de cires, a pus stapanire pe Japonia

Inrolare trafic.ro

Poporul japonez este unul dintre popoarele cu cele mai multe traditii care se pastreaza si in prezent. Hanami in limba romana inseamna privitul florilor (hana-floare; miru-a privi). Termenul hanami reprezinta acest eveniment al florilor de cires. in japoneza, florile de cires se numesc sakura.

Pentru japonezi, aceasta sarbatoare este extrem de apreciata si dateaza din timpuri stravechi. Cu multe secole in urma, hanami era o sarbatoare la curtea imperiala, apoi s-a raspandit si in randul samurailor, ajungand astfel sa fie celebrata de intreaga populatie nipona. in zilele noastre, Festivalul florilor de cires consta in a sta pe iarba, sub pomii infloriti, ca la un picnic si a contempla cu bucurie si incantare magia florilor rozalii si parfumul lor.

Privitul acestor flori poate avea semnificatii numeroase. Sakura (florile de cires) reprezinta efemeritatea si trecerea rapida a vietii. Aceste sunt adesea asociate cu norii si zapada. Mai mult, florile de cires simbolizeaza fericirea, sarbatoarea si fertilitatea, fiind considerate flori nationale care intruchipeaza frumusetea si politetea. Cele mai profunde simboluri ale conceptului de hanami sunt de reinnoire a spiritului sau de contemplare asupra vietii trecatoare.

Florile de cires sunt atat de apreciate datorita efemeritatii lor. Din perspectiva budista, existenta efemera si frumusetea vietii este oglindita in florile de cires. Concepul mono no aware inseamna sensibilizarea efemerului. Acesta se refera la faptul de a constientiza efemeritatea acestor lucruri si fiinte.

Citeste si:  Testează-ți vederea, descoperă cifra 6 din imagine!

Citeste articolul intreg pe www.rtv.net

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: