Daca nu stii ce garnitura sa faci la friptura iti recomandam cartofi la cuptor in sos gorgonzola. Sunt aromati si cremosi, perfecti pentru orice preparat.
Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor in sos gorgonzola:
– un kilogram de cartofi albi
– 300 de grame de smantana
– 200 ml de smantana pentru gatit
– doua oua
– 150 de grame de gorgonzola
– 100 de grame de cascaval
– o legatura de marar
– pudra de usturoi
– sare
– piper
Mod de preparare cartofi la cuptor in sos gorgonzola:
Taie cartofii in sferturi ori in jumatati, in cazul in care sunt mici, dupa care fierbe-i cateva minute cu apa si cu sare, pana cand ii poti patrunde cu furculita.
Citeste si: Salata de vinete, mereu o alegere inspirata! Cum sa o gatesti dupa reteta lui Radu Anton Roman
Ulterior, aseaza cartofii intr-o tava de cuptor, iar intre timp, intr-un alt bol bate ouale, adauga cele doua tipuri de smantana si cascavalul ras, gorgonzola taiata sub forma de bucatele, sare, piper si pudra de usturoi.
Toarna sosul de gorgonzola peste cartofi si lasa tava la cuptor timp de 35-40 de minute. Cand s-au rumenit bine cartofi, presara mararul tocat marunt.
Serveste cartofii in sos gorgonzola fierbinti, cu muraturi asortate ori salata de varza.