21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIDe ce parintii ar trebui sa arunce magnetii de pe frigidere ...

De ce parintii ar trebui sa arunce magnetii de pe frigidere

Inrolare trafic.ro

Din ce in ce mai multi copii ajung la spital dupa ce au inghitit magneti decorativi pusi de parinti pe frigidere.

 

Un magnet decorativ inghitit de un copil poate cauza probleme digestive grave, a caror remediere are loc prin interventii chirurgicale in spitale, arata un studiu recent efectuat de oamenii de stiinta de la Centrul pentru Sanatate din cadrul Universitatii de stat Louisiana, din New Orleans (SUA). Cei mai expusi riscului de a inghiti magneti, accidental, sunt copii cu varste cuprinse intre 13 luni si 6 ani.

 

Cercetatorii au constatat ca 97% din copiii care au inghitit, din joaca, magneti necesita operatii complicate pentru extragerea obiectelor, fapt ce ii supune la traume care ar putea fi evitate daca parintii nu ar pune magnetii decorativ la indemana celor mici.

 

Desi magnetii decorativi pot fi considerati inofensivi, acestia sunt cu pana la 20% mai puternici decat cei obisnuiti, motiv pentru care pot cauza leziunii interne severe la nivelul tractului digestiv, care se pot dovedi, in unele cazuri, fatale.

 

These magnets may appear harmless, but they are up to 20 times stronger than typical refrigerator magnets and are powerful enough to cause significant – even fatal – damage to the digestive tract.

 

Citeste si:  Scapa-l pe cel mic de temperatura cu ajutorul unui remediu naturist

„Ne-am confruntat cu tot mai multe cazuri din ce in ce mai grave ca urmare a inghitirii magnetilor de copii”, a atras atentia medicul Robert Adam Noel, profesor de pediatria la Spitalul Universitar de Copii din Louisiana, intr-un comunicat de presa transmis Asociatiei de Gastroenterologie din SUA.

 

Noel este unul dintre cercetatorii care au luat parte la studiu si a precizat ca informatiile obtinute la finalul analizei „confirma temerile” cu privire la accesul usor al copiilor la magnetii de pe frigidere.

 

Ca urmare a publicarii rezultatelor studiului, mai multi pediatri gastroenterolog din SUA au analizat statisticile lor cu privire la ingerarea accidentala a magnetilor. La nivel national, s-a constatat ca in 31% din cazuri a fost nevoie de intervetie chirurgicala pentru scoatere obiectului, iar in 43% din cazuri – o interventie mai putin invaziva, dar tot clasificata drept chirurgicala.

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: