19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIParinte de “boboc” – sfaturi utile

Parinte de “boboc” – sfaturi utile

Inrolare trafic.ro

Fiecare dintre noi devenim la un moment dat parinti de “boboc” si nu stim cum anume sa ne comportam in asa fel incat lucrurile sa decurga normal.

Primul an de scoala este destul de chinuitor atat pentru copil, cat si pentru parinti. Cel mic nu stie cum anume sa se comporte, nu cunoaste ce este scoala, rolul sau, avand in minte o serie intreaga de dileme, dorind sa gaseasca o rezolvare la parinti, care, de cele mai multe ori nu stiu nici ei cum sa se comporte. Asadar, primul an aduce odata cu el o serie larga de framantari atat pentru copil, cat si pentru parinti, fiecare dorindu-si sa gaseasca o solutie sau un suport in asa fel incat sa gestioneze eficient problemele provocate de acest inceput.

Pentru ca propriul copil sa nu isi dea seama de ingrijorarea ta va trebui sa fii, pe cat posibil, stapan pe situatie. Infrunta realitatea si fii sigur ca vei reusi sa treci cu bine peste aceasta etapa din viata copilului tau.

Mai inainte de inceperea scolii va trebui sa discuti cu copilul pentru ca acesta sa inteleaga de ce este nevoie sa frecventeze cursurile, dar si cum ar trebui sa se comporte ca un bun scolar. Explica-i ca trebuie sa invete pentru sine si nu pentru cei din jurul sau. Cauta argumente convingatoare si ofera-i exemple personale – un mod prin care il vei putea stimula sa invete.

 CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: