Ne-am obisnuit sa asociem capsunile cu venirea verii, cu gemurile delicioase care ies din ele, dar ar trebui sa stim ca reprezinta mai mult de atat.
Oamenii de stiinta au stabilit ca aduc beneficii incredibile asupra sanatatii, capsuna fiind considerata fructul-minune.
Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Warwick, Marea Britanie, consumul de capsuni contribuie la sanatatea cardiovasculara si previne dezvoltarea bolilor de inima si a diabetului.
Prosfesorul Paul Thornalley si echipa lui au descoperit ca extractul din capsuna activeaza o proteina denumita Nrf2 care creste productia antioxidantilor din organism. Totodata, proteina scada nivelul lipidelor si al colesterolului din sange.
Am aflat care este stiinta din spatele actiunii capsunilor: acestea activeaza functiile de protectie din organism care mentin sanatoase celulele, organele si vasele sanguine, reducand astfel riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare precum bolile de inima, dar si a diabetului, a declarat profesorul Thornalley.
Asadar, nu va simtiti vinovate daca mancati capsuni cu frisca… desi v-as sugera sa mancati mai multe capsuni si mai putin sau deloc frisca, a continuat cercetatorul britanic.