23 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECura de sanatate! Bea apa dimineata pe stomacul gol si iti vei...

Cura de sanatate! Bea apa dimineata pe stomacul gol si iti vei schimba viata

Imagineaza-ti ca nu vei consuma niciun fel de lichid pentru urmatoarele 8 ore. Probabil ca gatul ti s-a uscat doar gandindu-te la asta.

Asta se intampla si cand dormi! In timpul somnului, corpul se deshidrateaza deoarece nu il aprovizionezi cu lichide. Daca te-ai trezit vreodata cu gura uscata sau insetata, acesta este motivul.

Daca bei destula apa pe timpul zilei esti pe calea cea buna. Apa joaca un rol important in buna functionare a corpului tau, iar hidratarea este cea mai importanta. Insa un pahar de apa pe stomacul gol are o multime de beneficii.
1. Te rehidrateaza

Dupa 7-8 ore de somn, corpul tau se deshidrateaza. Un pahar de apa dimineata sustine productia celulelor de muschi si sange.

2. Iti va porni metabolismul

Un pahar mare de apa dimineata iti poate spori metabolismul cu 24%.

3. Apa ajuta la eliminarea toxinelor

Cand bei apa dimineata inainte de micul dejun iti purifici colonul, iar nutrientii sunt absorbiti mult mai usor. De asemenea, rinichii functioneaza mai bine atunci cand consumi lichide.

4. Tesutul creierului contine 76% apa

Cand esti deshidratata, creierul tau functioneaza cu putin combustibil. Din aceasta cauza te simti obosita, extenuata, suferi de migrene si bipolaritate.

5. Senzatia de satietate persista

Apa ajuta la umplerea stomacului. Consumand un pahar mare de apa dimineata si inainte de fiecare masa poti manca mai putin.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: