N-a mai ramas mult timp pana cand vom sarbatori Craciunul, iar nelipsite de pe masa oricarui roman vor fi, evident, sarmalele. Asadar, daca vrei sa-i impresionezi pe cei dragi iti propunem sa incerci aceasta reteta.
Ca sa prepari cele mai bune sarmale nu e complicat. Trebuie, insa, sa ai grija ce fel de varza folosesti. Acestea trebuie sa fie murate si cat mai subtiri, pentru ca sarmaua sa se ruleze bine.
Mai mult de atat, potrivit unor gospodine desavarsite, pentru ca frunzele sa iasa ca la carte, e indicat sa le fierbeti cateva minute inainte.
Citeste si: Trebuie sa incerci aceasta reteta macar o data-n viata! Supa de linte, un preparat delicios
Astfel, puteti amesteca apa intr-o cratita cu o lingura de otet si putina sare.
Se pune varza in apa si se lasa la fiert 2-3 minute, dupa care frunzele se scot si se racesc putin in camera. Puteti folosi la fiert si cuptorul cu microunde. Se indeparteaza cotorul verzei si se pune cinci minute la cuptorul cu microunde, iar apoi se vor separa mai usor.
Un alt truc pe care puteti sa-l incercati este sa puneti varza la congelator pana ingheata. Mai apoi aceasta se scoate si de dezgheata singura, la temperatura camerei. Doar asa frunzele se vor desprinde usor, fara a se rupe.
De asemenea, ca sa le dai un plus de savoare sarmalelor pe care le prepari este important sa adaugi in oala afumatura ori carnati. Vei fi, absolut, incantata.