Multe persoane joacă jocuri de cărți și vor să arate „cool”. Chiar și James Bond și-a folosit abilitățile de a le pune în practică pentru a apărea în această lumină. Și totuși, acestea nu există doar pentru a ne îmbunătăți imaginea pe care o expunem către cei din jur. Nu sunt doar despre a arăta „mișto”. Ele sunt, de asemenea, despre spargerea gheții, distracție și, eventual, pentru a învăța ceva nou. Cei mai mulți oameni nu se gândesc prea mult la asta, dar există o mulțime de beneficii și avantaje pentru minte, corelate cu jocurile de cărți.
![](https://lyla.ro/wp-content/uploads/2022/11/l1-771x1024.jpg)
În primul rând, acestea mențin mintea ascuțită și activă. Studiile demonstrează că jocurile de cărți te pot face mai inteligent prin dezvoltarea vitezei de procesare a creierului și a abilităților de rezolvare a problemelor. Unii cercetători au numit jocurile de cărți „jocuri de antrenament a creierului” și este de la sine înțeles că, dacă joci jocurile de cărți sunt cele potrivite ție, îți poți menține creierul ascuțit.
La capitolul accesibilitate, dacă analizăm lucrurile dintr-o perspectivă mai largă, unele jocuri sunt mai greu de găsit, respectiv, de accesat. Aceasta înseamnă că unele persoane rămân pe dinafară, sau nu pot participa din cauză că nu au aceste abilități. Când vine vorba de poker, lucrurile stau cu totul altfel. Acesta este un joc pe care majoritatea oamenilor îl poate învăța, juca și se poate bucura de toate caracteristicile sale, iar în zilele noastre internetul îl face mai ușor accesibil pentru toți. Accesibilitatea informațiilor prin utilizarea unui smartphone permite oricui să învețe cum se joacă poker, în timp ce stă confortabil acasă, face naveta, sau ia o pauză de la serviciu.
Atât pokerul, cât și alte jocuri de cărți îmbunătățesc abilitățile sociale. Anumitor persoane le este greu să comunice cu alții sau mai degrabă, să spargă gheața. Jocul de cărți este o modalitate eficientă de a reuși acest lucru într-un grup de oameni în care comunicarea poate fi altfel tensionată, incomodă sau deficitară. Pentru oamenii mai timizi, un joc de cărți poate reduce presiunea de a avea o conversație și oferă un punct de focalizare. Este mai ușor să vorbim cu alte persoane despre un joc pe care îl putem juca împreună decât să încercăm să venim cu o idee de conversație interesantă.
Jocurile de cărți pot fi și o modalitate excelentă de a te relaxa, de a râde și de a te deconecta. Când joci un joc de cărți, ești concentrat pe regulile jocului, cărțile din mâna ta și acțiunile altui jucător. Nu există spațiu în mintea ta pentru alte gânduri și griji; jocul de cărți oferă o evadare sănătoasă din stresul tău obișnuit. În acest sens, o variantă de joc simplă și care nu necesită mult timp investit pentru învățarea de reguli este șeptica. Aceasta necesită doar un pachet de cărți și 2-4 jucători. Poți apela oricând la varianta de pe internet, dacă nu ai pe nimeni alături.
O altă regulă esențială în orice joc de cărți este că trebuie să-ți aștepți rândul. Între timp, te concentrezi asupra a ceea ce fac alți jucători, ținându-ți în frâu impulsul de a acționa înainte de vreme. Acest lucru nu numai că ajută la a învăța să ai mai multă răbdare, dar joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea puterii de concentrare.
Jocurile de cărți reprezintă o modalitate distractivă de a-ți îmbunătăți memoria fără a-ți da seama. Dacă te concentrezi pe victorie, te concentrezi și pe a-ți aminti ce cărți au fost jucate, ce mișcări au fost făcute și comentariile și acțiunile generale ale jucătorilor. Le poți reține pâncă când îți vine rândul și apoi dai lovitura. Există un joc de cărți numit shithead, în care memorarea cărților oponenților este foarte importantă. Jucătorii încearcă să evite să fie ultimii care să scape de toate cărțile lor și, de aceea, dacă știi cine și ce anume a pus deja pe masă, poți aproxima oricând cam cât de aproape de eșec sau de victorie te afli.
Jocurile de cărți nu sunt doar despre îmbunătățirea minții, ci și despre funcțiile motorii. Ele necesită ca jucătorii să folosească diferite abilități motorii fine, cum ar fi prinderea, ținerea și întinderea cărților într-un mod organizat. Am putea gândi că nu e mare efort, dar tot e ceva.
Beneficiile jocurilor de cărți se întrezăresc odată cu fiecare rundă jucată. Tot ce trebuie să facem este să le dăm o șansă.
![](https://lyla.ro/wp-content/uploads/2022/11/l2-1-809x1024.jpg)