21 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERUleiul de masline din restaurante este contrafacut

Uleiul de masline din restaurante este contrafacut

Inrolare trafic.ro

Recipientele de ulei de masline de pe mesele din restaurante nu contin, de fapt, uleiul-minune, ci produse contrafacute si ieftina care doar imita uleiul de masline.

 

O ancheta efectuata la nivelul Uniunii Europene a aratat ca uleiul de masline din majoritatea restaurantelui nu este, de fapt, ulei de masline, ci un produs controfacut. Administratorii se folosesc de astfel de produse care doar imita uleiul de masline pentru a taia din costuri, caci, chiar si la pret en-gros, acesta este relativ costisitor.

 

Practic, clientii care mananca la restaurant si folosesc uleiul de masline din recipientele de pe masa nu se bucura de adevaratul produs. Oficiali ai Uniunii Europene au descris practica drept o incalcare severa a drepturilor consumatorilor si au inaintat un proiect de lege prin care vor sa interzica uleiul de masline din recipiente nemarcate. Practic, daca trece legea, restaurantele vor fi obligate sa puna pe mese ulei de masline in sticle sigilate si cu etichetele originale, pentru ca clientul sa stie exact ceea ce consuma.

 

“Voim sa ne asiguram ca clientul primeste cu adevarat ceea ce cere, adica ulei de masline de calitate, caci plateste si pentru produsul respectiv in nota de plata”, a atras atentia Olivier Bailly, purtator de cuvant al Comsiei Europene, potrivit “The Independent”.

 

Citeste si:  Renunta la genele false: Moduri prin care iti poti face mai lungi si rezistente pe cale naturala

Desi problema uleiului de masline contrafacut de pe mesele restaurantelor este una reala si incalca drepturile consumatorilor, au existat voci care au incercat sa devieze atentia de la aceasta problema particulara catre una generala. Acesta este si cazul europarlamentarului conservator Marina Yannakoudadis, care a declarat: “Criza economica din tarile UE nu a aparut din cauza uleiului de masline, ci din cauza monedei unice europene. Ar trebui sa ne concentram pe rezolvarea acestei probleme, nu pe chestiuni stupide de tipul uleiului de masline de pe mesele din restaurante”.

 

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: