23 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATE Cum sa intarim sistemul imunitar, in sezonul rece

Cum sa intarim sistemul imunitar, in sezonul rece

Inrolare trafic.ro

Lupta impotriva racelilor, gripelor, virozelor a inceput. Sa vedem care pe care!

 

Sistemul imunitar trebuie intarit din timp, lucru ce nu e prea tarziu acum. O alimentatie bogata in fructe si legume proaspete ii va oferii corpului nutrientii si vitaminele de care are nevoie pentru a lupta impotriva daunatorilor.

 

Laptele este si el o sursa de vitamine si minerale de care corpul are nevoie. Consumat regulat laprele va intari oasele lucru bun si in lupta cu aceste boli.

 

Portocalele, ardeiul gras, lamaile sunt surse directe de vitamina C. Deja toata lumea stie ca vitamina C este cel mai potrivit scut impotriva racelilor, virozelor si al gripelor.

 

Un alt lucru important in lupta cu aceste boli este hidratarea suficienta. Pe perioada verii corpul are nevoie de o hidratare mai abundenta fata de restul anului. Lucru care facut la timp are repercursiuni in viitor.

 

Sportul este un alt element important atunci cand dorim sa ne intarim sistemul imunitar.

 

Miscarea pune tot organismul in functiune, sangele este pompat mai rapid de la inima spre creier si prin restul corpului, lucru benefic in intarirea sistemului imunitar.

 

Daca facem sport regulat, cel putin de cateva ori pe saptamana suntem mai feriti de aceste boli cu un procent de 40% fata de persoanele sedentare.

 

Citeste si:  5 lucruri care se intampla dupa ce renunti la alcool. Organismul se transforma complet, in bine

Fructele proaspete si legumele, sunt cele mai bune medicamente impotriva racelilor. Organismul isi iau din acestea nutrientii, vitaminele, proteinele, mineralele de care au nevoie pentru a-si intari sistemul imunitar, fapt ce poate duce la neaparitia acestori boli pe o perioada lunga din aceste anotimpuri friguroase.

 

Exista intradevar in farmacii, medicamente care intaresc sistemul imunitar. Daca stiti ca a-ti ratat toate aceste lucruri este de recomandat sa discutati cu medical de familie care va poate prescrie medicamentele pentru intarirea sistemului imunitar, potrivite pentru dumneavoastra.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: