30 noiembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCum să aveți grijă de dumneavoastră pentru a va alăpta bebelușul cu...

Cum să aveți grijă de dumneavoastră pentru a va alăpta bebelușul cu mai multă ușurință

Pentru foarte multe mămici, alăptarea poate fi una dintre cele mai dificile, dar și una dintre cele mai frumoase părți ale maternității. Nu există nimic mai frumos decât să îi oferi bebelușului hrana de care are nevoie, în timp ce îl legeni blând în brațe. Dar pentru ca alăptarea să fie o experiență cât mai plăcută și cât mai relaxantă, este necesar mai mult ca oricând ca mămicile să prioritizeze grijă de sine. În esență, maternitatea ar trebui să reprezinte o perioadă de îngrijire personală, o perioadă în care ar trebui să dai la o parte toate grijile, să te relaxezi și să îți cunoști mai bine nou-născutul.

Deoarece multe proaspete mămici întâmpină dificultăți când vine vorba de grija de sine necesară pentru o alăptare ușoară, iată câteva sfaturi utile care pot face maternitatea mai plăcută:

Amenajează un mediu reconfortant

Înainte de venirea bebelușului pe lume, mămicile sunt încurajate să amenajeze un spațiu liniștit pentru alăptare. Cel mai bine este să amenajezi un mediu confortabil în dormitor și un colț prielnic alăptării în camera de zi. Când ești privată de somn și bebelușul trebuie să fie hrănit, un mediu relaxant și confortabil face o mare diferență. Optează pentru un fotoliu sau un scaun de alăptare cât mai confortabil și asigură-te că ai la îndemână o masă sau o comodă necesară pentru depozitarea articolelor esențiale pentru alăptat. Melodiile relaxante ajută, de asemenea, la crearea unui mediu liniștit și calm pentru bebeluș și pentru mintea anxioasă a mămicii.

Citeste si:  Cum il facem sa accepte un fratior sau o surioara

Poartă îmbrăcăminte confortabilă

Proaspetele mămici au mare nevoie de o garderobă specială pentru alăptare. Deși este foarte probabil ca primele săptămâni după naștere să le petreci mai mult în casă, este foarte important să porți haine confortabile pentru alăptat. Câteva cămăși pentru alăptare, în care te simți confortabil și totuși ai un aspect îngrijit, se vor dovedi a fi foarte utile atunci când nu ai energie dimineața pentru a te gândi cu ce să te îmbraci. Confortul și accesul ușor sunt cheia atunci când alăptezi. La rândul lor, sutienele pentru alăptare sunt deosebit de practice noaptea și ori de câte ori folosești tampoane pentru alăptare. Optează, așadar, pentru câteva cămăși, halate, topuri și sutiene pentru alăptare, concepute atât pentru un somn odihnitor, pentru relaxare în timpul alăptării și pentru confort maxim atunci când ai energie pentru rezolvarea sarcinilor casnice. Pe lângă un fotoliu confortabil și îmbrăcăminte pentru alăptare, o pernă pentru alăptare este, de asemenea, foarte eficientă atunci când începi să alăptezi.

Dedică-ți timp pentru grija de sine

Găsirea timpului pentru grija de sine poate fi un obiectiv nerealist în ochii multor mămici, dar timpul investit în propria persoană este esențial pentru a fi cea mai bună mămică. Nu este vorba de a petrece o zi la SPA sau la salon, căci asta chiar poate suna nerealist. Trebuie doar să faci acele lucruri pe care le făceai în mod regulat înainte de a avea un copil. Diferența acum este că o mică persoană se bazează pe mama lui să îi poarte de grijă, așa că grija de sine înseamnă grija pentru nou-născut.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: