21 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCum sa taiem corect trandafirii de primavara

Cum sa taiem corect trandafirii de primavara

Primavara a sosit si a venit momentul sa ne ingrijim si de aspectul gradinii. Iata cum trebuie sa taiem in mod corect trandafirii.

In mod normal, taierea trandafirilor poate fi facuta in orice sezon al anului. Insa, daca hotarati sa o faceti in sezonul de primavara, atunci trebuie sa tineti cont ca taierea trebuie facuta oblic, la 5 mm mai sus de mugur.

Daca va doriti sa aveti o tufa mai voluminoasa, este indicat sa taiati ramurile exterioare, cele aflate chiar deasupra mugurilor.

Tineti cont de varsta trandafirului

Daca planta este una tanara, pana intr-un an, aceasta trebuie curatata de la jumatate in jos.

Atunci cand trandafirul se afla in al doilea an, apar doi sau trei lastari pe fiecare ramura si va trebui sa taiati de la baza.

Trandafirii ajunsi la maturitate trebuiesc curatati complet de ramurelele scurte sau moarte.

Trandafirii de ceai

Trandafirii de ceai este recomandat sa fie taiati sferic, lasand 2-4 muguri la o distanta de 15 cm de la nivelul pamantului, pe tufele tinere.

Trandafirii floribunzi

Acest tip de trandafiri trebuie sa-i taiati scurt. Cei tineri este recomandat sa-i taiati la 1/3 din lungime, iar cei maturi trebuie sa aiba doar doi sau trei muguri.

Atunci cand trandafirii sunt batrani este recomandat sa-i taiati la 10-12 zile.

Citeste si:  Ce mesaj a postat Mama Geta după ce Culiță a făcut accident. Dureros ce a putut să scrie femeia

Trandafirii de parc

Trandafirii de parc se taie doar primavara. Pot fi taiati in orice forma doriti, insa trebuie sa lasati doi sau trei muguri pe ramurile laterale.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: