25 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETECum gatesti orezul ca sa reduci caloriile cu 60%

Cum gatesti orezul ca sa reduci caloriile cu 60%

Exista o metoda de a gati orezul prin care poti reduce absorbtia de calorii din preparat cu pana la 60%!

Orezul este prezent intr-o multime de bucatarii din lume. Din SUA, pana in Thailanda, China, Italia si Romania, toata lumea consuma orez periodic. In afara de dietele pe baza de proteine, cum este dieta Atkins, care exclude consumul de orez pentru ca contine carbohidrati, acest aliment este recomandat deopotriva pentru o alimentatie sanatoasa si pentru slabit.

Diferenta o face, insa, atat cantitatea de orez consumata la masa, cat si modul in care ai gatit orezul! Un studiu prezentat recent la cea de-a 249-a reuniune anuala a Societatii Americane de Chimie a aratat ca exista un mod de gati orezul prin care poti reduce aportul caloric cu 50-60%, mai exact, reduci absorbtia caloriile din preparat cu 50-60%.

Cea mai buna varianta de orez este cea procesata prin care este redus aportul caloric cu 50% chiar 60%, a spus Sudhair A. James, specialist in cadrul College of Chemical Sciences din Sri Lanka.

James si colegii lui au dezvoltat o noua metoda de procesare, de gatire a orezului prin care poti reduce absorbtia caloriilor in organism, fara a afecta aportul nutritiv. Specialistii au gasit modul ideal de gatire a orezului dupa ce au testat 38 de tipuri diverse de orez din Sri Lanka.

Citeste si:  Cura de slabire cu orez! Beneficii si plan de dieta

Pentru a reduce aportul caloric cu 50-60% din orez, specialistii recomanda adaugarea a aproximativ 70 de grame de orez nefiert si a unei lingurite de ulei de cocos in oala in care fierbe apa si in care a fost deja adaugat orezul care va constitui masa.

Asadar, o lingurita de ulei de cocos si 70 de grame de orez nefiert peste orezul in curs de preparare in apa care fierbe. Totul trebuie lasat intre 25 de minute si 40 de minute pe foc. Apoi scoateti orezul, in scurgeti si-l bagati in frigider timp de 12 ore.

Specialistii au descoperit ca fierberea cu putin ulei de cocos face ca amidonul resistent la enzimele digestive sa se descompuna. Ulterior, tinerea la rece a orezului gatit astfel, timp de 12 ore, scade in mod semnificativ numarul de calorii pe care-l va absorbi corpul uman la consum, iar reincalzirea orezului nu va avea niciun efect negativ asupra digestiei.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: