20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICum evitam obezitatea la copii

Cum evitam obezitatea la copii

Tweet

Acumularea excesiva a grasimii in corp, indiferent de varsta, poarta numele de obezitate. Obezitatea la copii si adolescenti a inceput sa fie luata mai mult in serios odata cu constatarile unor oameni de stiinta care afirmau ca in America peste 25% dintre copii sunt obezi.

Rezultatul obezitatii la copii este o serie de probleme de ordin fizic si emotional, deoarece un copil obez va fi tinta ironiilor colegilor de la gradinita sau scoala si vor incepe sa aiba depresii si o parere proasta despre propria persoana.

Fiecare doctor specialist consulta o schema de crestere a copiilor in raport cu greutatea si inaltimea copilului stabilind daca se incadreaza in parametrii normali sau este obez.

Trebuie sa stiti ca exista o lunga serie de factori care duc la obezitatea in randul copiilor. Printre acestea enumeram: factorii psihici, factorii genetici, boli diverse, factorii de mediu.

Factorii de mediu ar fi principala sursa a obezitatii la copii. Acestia sunt lasati sa consume alimente bogate in sare si grasimi in fata televizorului. Toate caloriile consumate sunt stocate in timp in corp si de aici pana la a avea un copil obez este un pas nesemnificativ. Trebuie eliminate din alimentatia copilului snacks-urile, dulciurile si sucurile acidulate.

Factorii psihici ocupa locul doi. Acestia influenteaza greutatea corporala deoarece unii dintre copii mananca foarte mult cand sunt suparati, tristi sau veseli.

Restul factorilor contribuie si ei la ingrasarea copiilor si la obezitate dar intr-un procent mai scazut decat cele doua explicate mai sus.

Tratament pentru copiii obezi

Pentru a evita obezitatea copilului, parintii trebuie educati corespunzator. Acestia trebuie sa inteleaga ca trebuie sa ii insufle celui mic placerea de a face miscare, de a iesi din casa si de a petrece timp in aer liber.

Simplul fapt ca un copil este scos la joaca in parc, moment in care alearga cu ceilalti copii, il fereste de obezitate, atata timp cat se intampla frecvent.

Tratamentul obezitatii la copii incepe prin oprirea cresterii in greutate a copilului sau, cel putin, incetinirea acestuia. Dieta echilibrata joaca un rol definitoriu in evolutia greutatii copiilor si de aceea parintii trebuie sa aiba grija ce mananca fiul sau fiica lor. Dieta este secretul unei vieti sanatoase.

Ceea ce face hreanul diferit fata de alte ingrediente este faptul ca pastreaza legumele in forma cat mai aproape de cea naturala, mai crocante chiar. De asemenea, hreanul mai este utilizat in tratarea durerilor de cap. De aceasta data se folosesc frunzele si nu radacina. Totodata, hreanul isi gaseste o larga utilizare in cazul bolilor reumatice si afectiunilor cailor respiratorii superioare.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: