22 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIAnalizele primului trimestru de sarcina

Analizele primului trimestru de sarcina

Inrolare trafic.ro

Analizele din primul trimestru de sarcina sunt deosebit de importante pentru depistarea unor eventuale maladii sau stari grave ale sanatatii ce pot afecta fatul din mediul intrauterin. De aceea, dupa efectuarea simplului test de sarcina, recomandat cam de toate cabinetele ginecologice, in cazul in care acesta a relevat un rezultat pozitiv, este bine sa va adresati medicului specialist ginecolog care va va indruma catre efectuarea unui set complet de analize necesare evaluarii starii de sanatate a tinerei mamici.

Pentru inceput, medicul va va indica efectuarea unor teste precum hemoleucograma, calcemia, glicemia, transaminazele, trigliceridele, creatinina si ureea sangvina, colesterolemia, sumar urina, urocultura, antibiograma, grupul sanguin si RH, serologia hepatitelor B si C, serologia sifilisului, HIV. Atunci cand va decideti sa realizati acest set de analize este bine ca ambii parteneri ai cuplului sa fie prezenti la recoltarea acelorasi analize pentru a se depista inca de dinainte unele incompatibilitati intre parteneri, precum cele cu privire la RH, precum si pentru evaluarea de catre medicul obstretician a starii de sanatate a ambilor viitori parinti. Bineinteles, aceste lucruri sunt optionale, fiind lasate la indicatia medicului specialist. Pentru realizarea acestui set de analize este indicat a fi in evidenta unui medic de familie pentru intocmirea unei trimiteri, intrucat toate analizele de mai sus sunt compensate de catre casa de asigurari de sanatate.

Dupa evaluarea analizelor de mai sus, medicul va va recomanda cu siguranta sa faceti un al doilea set de analize pentru depistarea anumitor infectii destul de periculoase pentru fat. Printre acestea putem evidentia: toxoplasmoza, listeria, brucella, rubeola, citomegalovirus, toate putand fi facute la cabinete medicale particulare sau la Institutul Cantacuzino din capitala.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: