12 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICIColicii afecteaza mai mult baietii decat fetitele

Colicii afecteaza mai mult baietii decat fetitele

Inrolare trafic.ro

Aparitia colicilor la sugari reprezinta o adevarata problema atat pentru ei, cat si pentru parinti. Cu toate acestea, colicii apar cu preponderenta la baieti si mai putin la fetite.

Potrivit medicilor, colicii nu trebuiesc asemanati cu o boala, fiind o etapa ce poate fi depasita dupa varsta de 4-5 luni de la nastere. Din punct de vedere statistic, baietii sunt mai predispusi la durerile provocate de colici decat fetitele. Tot astfel, s-a considerat ca acestea apar in general la primii nascuti ai familiei, ceilalti putand trece peste prima perioada a vietii fara a le resimti.

Alte pareri contesta o astfel de ipoteza si o considera fara fundament teoretic sau practic. Dupa parerea lor, colicile nu ajung sa faca o astfel de discriminare de sex si sa fie mai frecvente la baieti decat la fetite.
Din punct de vedere medical, colicile apar ca urmare a unui dezechilibru de adaptare cu nevoile noului mediu, fiind asemanate unor crampe abdominale. De asemenea, in cazul in care mama fumeaza in sarcina sau in timpul alaptarii este posibil ca bebelusul sa faca colici mult mai pronuntate decat in cazul altora care nu fumeaza.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Articolul precedent
Articolul următor
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: