29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăRETETEChefal cu sos provensal

Chefal cu sos provensal

Chefalul e un peste din familia Mugilidae, are corpul alungit, solzi mari, capul uşor turtit, cu gura lata si dinti ca niste perii.

Are o carne alba-rozalie, usor dulceaga, cu foarte putine oase, fapt care ii da un statut de peste preferat in bucatariile europene. Astazi va prezentam o reteta deosebita : chefal cu sos provensal.

Ingrediente
2 bucati file de chefal
sare
piper
2 linguri de ulei de masline

Pentru sos:
2 catei de usturoi
1 ardei gras
1 ceapa rosie
2 linguri vermut
1 lingurita de ierburi de Provence
5-6 rosii
100 gr masline fara samburi
1 legatura patrunjel
2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca marunt si usturoiul se zdrobeste. Ardeiul se curata si se toaca marunt. Rosiile se oparesc, se decojesc apoi sa taie marunt.

Se inabuseste ceapa si usturoiul in uleiul de masline bine incins, cand  se inmoaie bine se adauga ardeiul , rosiile , maslinele si ierburile de Provence. Se fierbe sosul la foc mediu pana scade. La sfarsit de adauga vermutul si patrunjelul si se lasa sa mai dea in cateva clocote.

In timp ce sosul se fierbe, se unge chefalul cu ulei de masline se presara cu sare si piper dupa gust si se frige pe gratar 7-8 minute.

Pestele se serveste stropit bine cu sos.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: