22 aprilie , 2025

Ultimele articole

AcasăRETETEDoua retete pentru inghetata de casa. Bun, simplu si rapid

Doua retete pentru inghetata de casa. Bun, simplu si rapid

Inghetata facuta in casa este delicioasa si foarte sanatoasa. Nu contine ingrediente chimice, este naturala si se prepara mult mai simplu decat crezi. In plus, per total este si mai ieftina decat cea din comert.

Ca sa-ti iasa perfect tine cont ca ai nevoie de ingrediente proaspete, lapte integral si smantana cu cel putin 30% grasime. Un al secret important este sa folosesti arome naturale: ideale sunt vanilia, coaja de portocale si lamaie, scortisoara, cacao si cafea. In loc de zahar foloseste miere! va face inghetata mult mai fina si mai sanatoasa.

Inghetata de ciocolata

Ingrediente:

8 galbenusuri 250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere Un litru de lapte integral O lingurita de zahar vanilat 250 de grame de smantana

125 grame de ciocolata cu lapte si o lingura de cacao.

Preparare:

Pune laptele pe foc si lasa-l sa se incinga bine. Adauga zaharul vanilat. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca bine de tot. Bate cele opt galbenusuri cu zaharul sau mierea. Adauga cacao si amesteca usor. Foloseste un vas care se poate pune pe foc. Adauga laptele peste oua si amesteca bine, apoi pune pe foc, la flacara mica, si amesteca pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoparte. Topeste ciocolata si adauga-o in compozitie.

Citeste si:  Cea mai simpla reteta de pasca! E super simplu de facuta

Bate smantana bine cu mixerul, rastoarn-o in compozitie si amesteca totul foarte bine.

Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata din cand in cand de cel putin trei ori (ideal cu mixerul) pentru a evita formarea acelor de gheata. Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.

Inghetata de vanilie

Ingrediente:

6 oua 250 de grame de zahar sau sase linguri cu miere Un litru de lapte integral Semintele de la o pastaie de vanilie 250 de grame de smantana

100 de grame de stafide.

Preparare:

Pune laptele pe foc, impreuna cu semintele de vanilie si lasa-l sa se incinga bine. Da-l deoparte si lasa-l sa se racoreasca acoperit, pana cand poti baga degetul. Bate cele sase oua impreuna cu zaharul sau mierea pana cand acesta s-a topit complet. Foloseste un vas care se poate pune pe foc. Cand laptele este racorit pune-l peste oua si amesteca bine. Pune totul la foc mic si amesteca incet pana cand crema incepe sa se ingroase. Este gata cand compozitia imbraca lingura cu un strat subtire de crema. Da deoprate. Bate smantana bine cu mixerul, ca sa se aereze. Cand crema de vanilie este racita adauga smantana si amesteca totul. Pune vasul la congelator asa cum este. Compozitia trebuie amestecata energic de trei ori, la interval de o ora, pentru a impiedica formarea cristalelor de gheata. La ultima repriza adauga stafidele.

Citeste si:  Retete cu ceapa verde. Simple, ieftine si rapide

Daca ai masina de inghetata pune compozitia in masina de inghetata si apoi la congelator.

 

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

Citește și: