Spui chiftelute si deja simti cum ti se topesc in gura? Ei bine, daca acestea se numara printre preferatele tale, iti propunem sa incerci o reteta super simpla, de chiftelute de porc dulci acrisoare glazurate.
Ai nevoie de:
– 300 de grame de carne tocata de porc
– 100 de grame de pesmet proaspat
– doua galbenusuri
– o jumatate de legatura de patrunjel
– o legatura de cimbru
– doi catei de usturoi
– o lingura de amidon
– trei linguri de zahar brun
– 100 ml de supa concentrata de vita
– 50 de ml de otet de vin
– doua linguri de sos de soia
Mod de preparare:
Amesteca, intr-un bol incapator, carnea tocata, pesmetul praspat, cu patrunjelul, cimbrul, usturoiul, dupa care potriveste de sare si de piper.
Citeste si: Reteta de cornulete fragede cu gem si nuca
Amesteca bine totul, dupa care portioneaza chiftelutele si rotunjeste-le intre palme, facandu-le micute, de cca. 2 cm diametrul.
Aseaza chiftelutele intr-o tava in care ai asezat, in prealabil, tava incapatoare si da-le la cuptor pentru circa 15 minute, la 200 de grade.
Intr-un alt vas, separat, amesteca supa concentrata de vita, zaharul, otetul, sosul de soia si amidonul intr-un bol. Adauga aceasta compozitie peste chiftelutele rumenita si lasa sosul cateva minute, ca sa scada.
Pofta buna!