Search for content, post, videos

Reteta de cornulete fragede cu gem si nuca

Cornuletele sunt desertul preferat de toti membrii familiei. Sunt usor de preparat si nici nu costa mult. Daca vrei si tu sa-ti rasfeti familia cu un preparat de casa, iata ce trebuie sa faci.

INGREDIENTE necesare pentru cornulete fragede cu gem si nuca:

– 500g faina
– 1/2 lingurita sare
– un cubulet de drojdie (25g)
– 4 linguri zahar tos
– coaja rasa de la o lamaie
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 150ml bors
– 150ml ulei de floarea soarelui
– 400g magiun de prune
– 200g nuca macinata grosier
– un ou batut
– 200g zahar pudra pentru ornat

Se amesteca drojdia cu cele 4 linguri de zahar, pe foc mic, pana cand drojdia devine lichida. Intr-o alta craticioara se incalzesc borsul si uleiul, fara a fi lasate sa fiarba.

Faina se pune intr-un bol incapator si deasupra se toarna amestecul de bors si ulei, dar si cel format din drojdie si vanilie. Se framanta un aluat foarte bine legat, care se lasa la dospit 3-4 ore, intr-un loc cald si uscat. Dupa ce a dospit, luam 1/3 din aluat si se intinde pe masa pe care s-a pudrat faina. Se intinde o foaie de 3 mm grosime, apoi se taie fasiile.

Se amesteca magiunul cu nucile macinate, iar pentru un plus de aroma se poate adauga si putin rom. Compozitiia se pune pe fasiile de aluat si se ruleaza.

Intr-o tava punem hartie pentru copt si se baga cornutele direct la cuptor, fara a se mai lasa din nou la dospit.

Cornuletele se coc la 180°C, timp de 12-15 minute, pana cand sunt rumenite pe margine.

Din cantitatea de coca se pot pregatit 3 tavi de cornulete, pe care le coaceti pe rand.

Dupa ce cornuletele sunt coapte, se lasa sa se raceasca pana cand ajung la temperatura camerei si apoi se dau prin zahar pudra.

Pofta buna!

loading...
<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *