Nelipsit de pe masa de Paste este, fara doar si poate, drobul de miel, insa daca vrei sa-ti surprinzi invitatii cu un preparat delicios opteaza pentru reteta mostenita de chef Catalin Scarlatescu de la bunica lui.
Asadar, daca te-ai plictisit de retetele clasice pe care le-ai tot incercat si-ti doresti sa incerci ceva nou alege sa prepari reteta lui Catalin Scarlatescu, un cunoscut bucatar, ce te va ajuta sa-ti dai gata musafirii.
Ai nevoie de:
• organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamanii, inima;
• 250 grame carne de miel;
• 400 grame ceapa si usturoi verde;
• 400 grame marar si patrunjel verde;
• oua batute (pentru fiecare 1 kilogram de compozitie folosesc opt oua batute);
• sare, piper;
• ulei de floarea soarelui;
• prapure
Mod de preparare:
Spala si curata bine organele si carnea de miel, dupa care taie-le sub forma de cuburi mari si caleste-le in tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare si piper. Cand s-au fiert, lasa-le deoparte la scurt. Imparte compozitia intr-un sfert, pe care trebuie sa-l tai sub forma de cuburi mari, iar cealalta trece-o prin masina de tocat.
Toaca marunt ceapa si usturoiul verde, dupa care caleste-le in tigaie. Asteptati sa se evapore apa din tigaie, dupa care adauga mararul si patrunjelul tocat fin.
Pentru fiecare 1 kilogram de compozitie amestecati 8 oua batute omleta. Asezonati cu sare si piper dupa gust, dupa care inveliti compozitia intr-un prapure si dati la cuptor la 140 grade Celsius, pentru 50 de minute.
Serviti rece si, optional, cu mustar alaturi.
Pofta buna si Paste fericit!