Tort cu portocale, in aceasta varianta este o reteta speciala pe care trebuie sa o faci macar o data. Este potrivita pentru masa de Paste, dar nu numai. Nu se face greu si este foarte gustos.
Ingrediente pentru blatul de tort cu portocale: 6 ouă, 150 g zahăr, 130 g făină, zeama de la ½ lămâie, o lingură coajă rasă de portocală si un praf de sare
Cuprins
Cremă: 250 g zahăr, 6 gălbenușuri, apă cât volumul gălbenușurilor, 200 g unt, o portocală, zeama de la ½ lămâie, vanilie
Preparare pentru acest tort cu portocale
- Zahărul, ouăle întregi și sarea se bat pe baie de aburi până se obține o compoziție spumoasă și umflată. Se ia de pe foc și se bate până se răcește. Se adaugă, amestecând ușor, albușul, făina, coaja de portocală și zeama de lămâie. Se coace la foc mediu într-o formă unsă cu unt și tapetată cu făină.
- Se amestecă zahărul cu gălbenușurile și se adaugă apa și conținutul păstăii de vanilie. Se fierbe pe baie de aburi, amestecând încontinuu. Se ia de pe foc și se amestecă până se răcește. Se adaugă zeama de lămâie și zeama și coaja de portocală. Separat, se freacă untul, apoi se adaugă în cremă și se omogenizează.
- Blatul se taie în trei foi, care se ung cu cremă. Se ornează cu gem de portocale și felii proaspete de portocală.
Rasforieste si colectia noastra de retete de torturi si inspira-te pentru bunatatile pe care le poti face acasa pentru cei dragi tie. In plus vezi reteta de pandispan, care poate sa fie blatul perfect.