3 decembrie , 2023

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCe trebuie sa stii despre tipurile de plans. Habar n-aveai ca acesta...

Ce trebuie sa stii despre tipurile de plans. Habar n-aveai ca acesta este motivul pentru care lacrimezi cand tai ceapa

Oamenii plang. Mult si din senin uneori. De fericire sau de tristete, insa daca te-ai intrebat vreodata ce semnifica aceasta actiune iti propunem sa descoperi tipurile de plans de mai jos.

Potrivit expertilor, in functie de starea ori de situatia prin care trecem, lacrimile ce ajung sa se scurga pe barbie sunt, fara doar si poate diferite.

Lacrimi bazale – sunt produse in mod continuu si au ca scop sa curete ochiul, acesta fiind protejat impotriva infectiilor. De asemenea, clipitul ajuta in profesul de lubrifiere, acesta fiind util pentru a imprastia lacrimile pe toata suprafata ochiului.

Lacrimile reflexe – apar, de obicei, atunci cand stranuti, cand tusesti puternic ori cand cureti ceapa. Acestea sunt de fapt o reactie impotriva iritatiilor, mai exact o reactie obisnuita la aparitia stimulilor externi.

Citeste si: Gina Pistol, marturisiri despre momentul care i-a marcat viata: ”Am tras pe dreapta…”

Lacrimile psihologice – care apar, in urma unui moment de bucurie, tristete, furie ori altceva. De aceea, cand cineva va spune sa plangeti, pentru ca va descarca, pentru ca va face bine, nu minte. Tineti cont de asta, intrucat plansul chiar este benefic sanatatii emotionale sicelei fizice a corpului, intrucat elimina toxinele, chimicalele acumulate si echilibreaza nivelul de stres.

Potrivit studiilor de specialitate, daca copiii de ambele sexe plang la fel de frecvent, la maturitate femeile tind sa verse mai multe lacrimi decat barbatii. Chiar si asa, specialistii spun ca modul in care oamenii isi exprima emotiile depinde in cea mai mare parte de factori culturali si psihologici, nu de sex in mod necesar.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: