19 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe spune pozitia ta de dormit despre personalitatea ta

Ce spune pozitia ta de dormit despre personalitatea ta

Specialistii in somnologie si psihologie au stabilit ca exista, in mare, sase pozitii de dormit care sunt asociate cu sase tipuri diferite de personalitate.

Somnul prezinta asocieri clare cu personalitate omului, cu starea lui fizica si mintala, arata un studiu in somnologie si psihologie coordonat de Chris Idzikowski, director centrului Sleep Assessment and Advisory Service din Marea Britanie. Iata care sunt cele sase pozitii de dormit si ce spune fiecare despre personalitate omului care le adopta involuntar noapte de noapte!

Pozitie de dormit: fetusul

Pozitia fetala de dormit presupune ridicarea usoara a picioarelor catre piept si aplecarea trunchiului catre genunchi, exact asa cum sta un bebelus in burta mamei. Este cea mai comuna pozitie de dormit, 41% din oameni dormind asa. Ce spune pozitia fetala de dormit despre tine: desi manifesti aparente dure, serioase, este o fiinta extraordinare de sensibila in interiorul tau.

Pozitie de dormit: bustean

Exact ca un bustean, cu bratele si picioarele in linie, paralele si in prelungirea trunchiului, asa arata pozitia de dormit bustean. Persoanele care dorm astfel sunt, de regula, pozitive, volubile, sociale si se simt bine in mijlocul multimii. Totusi, ele tind sa dea dovada si de o naivitate periculoasa pentru ei insisi, caci din cauza firii lor naive risca deseori sa fie raniti emotional.

Citeste si:  Pozitii care te vor ajuta sa adormi instant

Pozitie de dormit: cersetorul

Pozitia de dormit „cersetorul” arata astfel: stand pe o parte, cu corpul usor inclinat in fata si cu bratele intinse inainte, ca si cum ai cere de pomana. Dsi conceptul de „cersetorul” nu flateaza in mod special, ea nu are nicio legatura cu natura persoanelor nevoite sa recurga la aceasta modalitate de supravietuire. Pozitia de dormit „cersetorul” este specifica persoanelor care sunt puternic suspicioare cu cei din jurul lor, cinice, fiind foarte atente sa analizeze ce li se ofera in fata, fie ca e vorba de cuvinte, gesturi, situatii sau alte persoane.

Pozitie de dormit: steluta de mare

Persoanele care dorm pe spate cu bratele si picioarele intinse si departate de corp sunt niste prieteni exceptionali. Cel putin asa arata studiul in somnologie si psihologie. Oamenii care dorm ca „stelutele de mare” sunt buni ascultatori, saritori sa dea o mana de ajutori oricand simt ca cineva este in pericol.

Pozitie de dormit: soldat

Pozitia de dormit ca soldatul presupune sa stai intins pe spate si sa-ti tii bratele pe langa corp, aproape lipite, si picioarele la fel, in prelungirea trunchiului. Aceasta pozitie de dormit este asociata persoanelor linistite, rezervate, foarte discrete, dar si foarte critice cu privire ele insele.

Citeste si:  Secretul somnului odihnitor: Top 5 ceaiuri recomandate pentru relaxare

Pozitia de dormt: pe burta

Persoanele care dorm pe burta sunt prietenoase, dar si zgomotoase, nestiind sa primeasca critici constructive din partea celor din jurul lor. Totodata, sunt ineficiente in situatii de criza.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: