19 iunie , 2024

Ultimele articole

AcasăMAMICICe sa faci pentru a preveni "furia laptelui"?

Ce sa faci pentru a preveni „furia laptelui”?

Inrolare trafic.ro

Orice proaspata mamica va trece, mai mult ca sigur, prin “furia laptelui”. Imediat dupa nastere, cantitatea de lapte este din ce in ce mai mare, fiind determinata de cresterea nivelului prolactinei, hormon responsabil cu producerea laptelui matern.

Chiar daca te decizi sau nu sa iti alaptezi bebelusul, imediat dupa nastere vei putea observa o serie de schimbari la nivelul sanilor tau. Acestia vor deveni mai sensibili la atingere, mai mari in volum si foarte calzi. “Furia laptelui” reprezinta o etapa de angorjare a sanilor, o umplere a acestora cu o cantitate mare de lapte, necesara pentru asigurarea hranei bebelusului.

In cazul in care bebelusul refuza laptele ori atunci cand alaptarea este intarziata din anumite motive medicale, proaspata mamica isi va simti sanii din ce in ce mai durerosi si mai grei, avand o stare de disconfort la nivelul lor.
“Furia laptelui”dispare dupa o perioada de circa 72 de ore de la aparitia lactatiei, in cazul in care bebelusul accepta sa fie alaptat. In tot acest timp, mama va trebui sa se foloseasca de o serie intreaga de trucuri pentru a scapa de disconfort si a preveni infectia acestora sau chiar mastita.

CONTINUAREA PE BEBELU.RO

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: