20 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăSANATATECe alimente nu trebuie sa mai cumperi niciodata si de ce

Ce alimente nu trebuie sa mai cumperi niciodata si de ce

Alimentele din magazine devin pe zi ce trece mai putin nutritive si mai putin sanatoase din cauza nevoii de productie in masa.

Si tocmai de aceea trebuie sa fim cat se poate de atente la produsele pe care le cumparam, mai ales ca unele dintre ele par total inofensive, desi nu sunt.

Produsele de care trebuie sa ne ferim cu orice pret sunt prezentate in lista de mai jos, in urma unor studii facute de o serie de nutritionisti de nivel international care sustin ca pot fi daunatoare pe termen lung, mai ales pentru cei mici.

Sandvisurile de-a gata

Aceste alimente prezinta o valoare nutritiva cat se poate de mica si nu sunt rentabile deloc din punct de vedere financiar. Painea folosit este de multe ori reprocesata iar mezelurile din interior sunt de multe ori de calitate slaba. Asa ca in cazul in care va este pofta de un sandvis, mai bine va faceti unul acasa.

Produsele semipreparate

Aceste produse sunt pline de aditivi alimentari si de substante care sa le prelungeasca termenul de garantie. Totodata, aceste alimente se consuma dupa ce sunt incalzite la cuptorul cu microunde, fiind deshidratate in acest fel. La nivel celular au loc in acest caz modificari care iarasi se reflecta asupra continutului nutritional al alimentului. Totodata, la alimentele semipreparate sunt folosite ingrediente care pun in pericol circulatia si maresc riscul de obezitate.

Batoanele proteice sau energetice

Aceste suplimente alimentare, atat de usor de gasit pe piata, reprezinta doar o iluzie. O iluzie optrivit careia ati reusi sa slabiti rapid daca le consumati. In realitate, sunt foarte bogate in zaharuri si nu aduc senzatia de satietate, fara de care veti fi mereu in pericolul de a manca peste masura.

Sucurile acidulate si neacidulate

In ciuda tuturor reclamelor existente, aceste sucuri nu vor fi niciodata benefice pentru organism. Contin mult zahar procesat iar ultimele descoperiri arata ca aceste bauturi sunt unele dintre alimentele care cauzeaza obezitatea.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: