27 mai , 2024

Ultimele articole

AcasăTIMP LIBERCand va avea loc urmatorul mare cutremur in Romania! Gheorghe Marmureanu a...

Cand va avea loc urmatorul mare cutremur in Romania! Gheorghe Marmureanu a facut anuntul: „Va fi adanc”

Gheorghe Marmureanu a raspuns uneia dintre cele mai arzatoare intrebari care ii ingrozeste pe bucuresteni si pe locuitorii din sud-estul Romaniei.

Fizicianul Marmureanu a marturisit ca urmatorul mare cutremur va fi cu siguranta „unul adanc”.

Gheorghe Marmureanu nu poate spyne cu exactitate cand va avea loc, insa a descris care sunt caracteristicile acestuia.

Viitorul mare cutremur va avea 7,2 sau 7,9 grade, poate chiar 8 grade pe scara Richter.

„E vorba de cateva secunde sau chiar zeci de secunde. In 4 secunde stim deja ce magnitudine va avea cutremurul. Avem si un sistem de avertizare a cetatenilor care este eficient, insa nu putem transmite tuturor utilizatorilor de celulare pentru ca e vorba de un cumul de date impresionant.

Putem trimite in 27 de secunde prin sistemul de alarmare ca va avea loc un cutremur, fata de Rusia si Bulgaria unde sistemul te avertizeaza cu 92 de secunde inainte. In cel mai bun caz, romanii pot afla in maximum 30 de secunde ca va fi un cutremur”, a declarat Marmureanu pentru teotrandafir.

Animalele pot prezice cutremurele: „Da, acesta nu este un mit, spre deosebire de alte povesti cum ca ar ploua inainte sau ca se schimba ceva in atmosfera.

Am constatat ca pestii ies din acvariu pentru ca apa exercita o presiune foarte mare asupra lor, iar perusii, care de obicei fac galagie, tac. Animalele pot simti cutremurul chiar si cu cateva ore inainte”, a mai spus Marmureanu.

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: