Bors de urzici. Bunatati de primavara – Reteta este din carnetelul bunicii ceea ce inseamna ca este o garantie pentru gustul exceptional.
Bors de urzici. Bunatati de primavara
- o poala de urzici (sau 15-20 de gramajoare)
- o legatura de ceapa verde
- o ceapa veche mare
- doi morcovi mici
- un pastarnac
- o telina mica
- doi-trei catei de usturoi sau o legatura de usturoi verde
- doi cartofi sau o canita de orez
- un litru de bors
- leustean proaspat – neaparat
- cateva linguri de ulei
- sare
- piper
Mod de preparare
1. Taie marunt ceapa veche, morcovul, pastrnacul si telina si pune-le la calit intr-o oala, cu capac, cu ulei si un praf de sare. Lasa-le sa se inabuse bine.
Cuprins
2. Adauga ceapa verde taiata, cu tot cu frunze. Adauga doua-trei cani de apa, orezul sau cartofii taiati in bucati si lasa totul sa fiarba.
3. Spala bine urzicile, si taie-le sau rupele in bucati mari. Pune-le la calit cu putin ulei. Adauga usturoiul taiat marunt. Daca folosesti usturoi verde, pune-l pe acesta. Lasa urzicile cat lasa putin suc. Adauga sare, piper.
4. Cand legumele au fiert, rastoarna urzicile in oala. Lasa totul sa dea in fiert.
5. Adauga borsul coloctit in prealabil. Potriveste de sare. La final adauga leusteanul taiat fin.
6 . Poti drege borsul cu un ou, batut ca pentru omleta, si cateva linguri de smantana. Pentru o culoare speciala, adauga si o legatura de loboda rosie.
Poti face supa crema exact din aceasta compozitie. In acest caz renunta la orez si foloseste doar cartofi. La final paseaza supa cu blenderul vertical.