15 mai , 2025

Ultimele articole

 

AcasăRETETEPapanasi fierti

Papanasi fierti

Papanasii fierti sunt pufosi, gustosi si mult mai sanatosi decat cei prajiti.

Ingrediente

1 kg branza vaci
250 gr gris
4 linguri zahar
2 esente vanilie
3 oua mari
100 gr unt
200 gr
pesmet
4 linguri zahar
1/4 cana rom (daca doriti)

Modul de preparare

Sfaramam bine branza cu furculita. Adaugam grisul si amestecam bine. Adaugati vanilia si zaharul
si amestecati iar. Apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. In functie de cum
e branza, mai uscata sau mai cu zer s-ar putea sa aveti nevoie de un ou in plus sau in minus. Lasati
amestecul sa se „odihneasca” cam jumatate de ora.

In acest timp puneti la fiert o oala mare cu apa. Daca doriti puteti adauga rom in apa.

Intr-o tigaie mare topiti untul si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu. Stingeti
focul si adaugati zaharul.

Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute, cam cat mingile de ping-pong. Va
umeziti mainile dupa fiecare 2-3 papanasi, merge mai usor.

Cand apa fierbe dati focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti
adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei. Nu puneti prea multi, ii puteti face in mai multe ture. Cand sunt fierti  papanasii se ridica la suprafata.

Ii scoateti cu ajutorul unei palete si ii puneti in tigaia cu pesmet, ii rostogoliti  pana se acopera bine cu pesmet.

Ii scoateti pe o farfurie si serviti pudrati cu zahar vanilat, cu dulceata preferata sau cu un sos de capsuni, vanilie, scortisoara sau ciocolata si daca va place si cu samantana.

Articolul precedent
Articolul următor
Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

 

 

 

Citește și: